Kagekrukken hjemmeside banner
Kagekrukken logo

Brownie med hindbær mousse

bage ikon

Svær

Bund

200 g smør
200 g mørk chokolade, 70 %
100 g hvedemel
3 æg
250 g sukker
½ tsk. salt
1 springform, 24 cm

Tænd ovnen på 175°.

Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde.

Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse.
Vend chokolade blandingen i æggemassen.

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og hæld dejen i.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den herefter køle helt af.

Hindbærmousse

6 blade husblas
1 vaniljestang
80 g sukker
400 g pure
½ l piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.

skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret så kornene bliver snildt ad, kom vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og hindbær pure. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen.

Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle ned til ca 30 grader

Pisk fløden til skum.
Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.

lagkage

Kom din hindbær mousse i en silikone form og bank den let mod bordet så den bliver glat og evt luftbobler forsvinder fra bunden da det er vigtigt den er helt glat hvis der skal glaze på kagen.

Tryk nu forsigtig brownie bunden ned i moussen og sæt kagen på Frost natten over eller til du skal bruge den

Tag kagen ud fra Frost et par timer før du skal bruge den og pynt/glaze med det samme. Sæt den tilbage på køl og lad den tø

Glaze opskrift her