Kagekrukken hjemmeside banner
Kagekrukken logo

Kagekrukkens Fastelavns boller

bage ikon

Svær

Carquelin

80 g sukker
80 g mel
80 g smør
Pastafarve

Smuldr smørret ned i mel og sukker tilsæt farve og let dejen hurtigt sammen
Rul den ud mellem to stykker bagepapir 3-4 mm tykke og kom den på køl

Vandbakkelse

2 dl vand
100 g smør
100 g mel
1 tsk sukker
3 æg

Kog vand og smør, når det koger tilsættes
Mel og sukker lad det varme godt igennem mens du pisker.
Sæt til side og lad det køle til det er lillefingervarmt.

Pisk æggene i 1 ad gangen og kom dejen på en sprøjtepose Tag nu kiksen ud fra køl og stik dem ud i ringe ag 5 cm Sprøjt din vandbakkelse op i toppen og læg en kiks ovenpå

Bag i 35-40 min ved 175 grader
OBS ovnen må ikke åbnes under bagningen da vandbakkelse falder sammen

Hindbær fyld

250 g hindbær
125 g syltesukker

Koges op sammen er det blevet for tykt kan lidt vand tilsættes.

lagkage

Konditorcreme

½ vaniljestang
20 g Maizena
2,5 dl sødmælk
75 g sukker
3 æggeblommer
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør Maizena ud i lidt af mælken. Pisk det sammen med sukker, resten af mælken, vaniljekorn og æggeblommer i en tykbundet gryde.

Bring det i kog under piskning, og pisk hele tiden, imens det koger igennem i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og lad cremen afkøle. Rør cremen jævnligt under afkølingen for at undgå skind og klumper.

Når cremen er helt afkølet piskes fløden til en let skum og vendes i.

Samling

Skær din vandbakkelse over og sprøjt konditorcremen op i et tårn med hul i midten
Kom hindbær ned i hullet og læg toppen af vandbakkelse på igen

Pynt og server
God bagelyst