Kagekrukken hjemmeside banner
Kagekrukken logo

Cheesecake med hvid chokolade

bage ikon

Middel

Bund

300g oreo z
200g smør

Skrab cremen af oreo kiksen og hak dem fint
Smelt smørret og bland det i de hakkede kiks
Når kagemassen er rørt sammen presses den hårdt i springformen og sættes på køl

Ostemasse

400g philadelphia neutral
300g hvid chokolade gerne Callebaut
125g flormelis
4dl piskefløde
1,5 tsk vaniljesukker el korn fra 1 vaniljestang
1 citron øko da det er skrællen man bruger
4 blade husblas

4 blade husblas sættes i koldt vand

Smelt halvdelen af chokoladen evt over vandbad. Når den er smeltet blandet den anden halvdel i og der røres til det hele er smeltet sammen og stilles til afkøling

Rør ost, flormelis, citronskal og vanilje godt sammen
Smelt husblas i en lille gryde og lad den køle let af

Vend chokoladen i ostemassen og tag ca. 2 spsk og bland den op i husblassen inden den Vendes i skålen med resten af ostemassen.

Pisk fløden til en let skum og vend også den i ostemassen.

Tag formen ud af køleskabet og hæld ostemassen ovenpå, bank let formen ned i bordet så osten sætter sig over det hele. Glat toppen så godt som muligt og tør kanten af så det ikke sætter sig i geleen.

Sæt kagen tilbage på køl.

cheesecake

Gele

300g frugt pure
80g sukker
4 blade husblas

Læg 4 blade husblas i vand mens frugtpureen langsomt varmes op med sukkeret til det smelter.
Når sukkeret er smeltet, tilsættes husblas bladene et af gangen og lad dem smelte.
Sæt til side og lad den køle af men ikke så længe at den sætter sig.

Når geleen er kølet af tages kagen igen ud og geleen hældes over. Brug evt bagsiden af en ske, så geleen ikke laver hul i ostemassen.
Sæt nu kagen tilbage på køl, gerne til dagen efter men mindst 4 timer

Kagen tages ud af formen og pyntes lige inden servering

God fornøjelse