Kagekrukken hjemmeside banner
Kagekrukken logo

Flødeboller m/ saltkaramel

bage ikon

Nem

Salt karamel

2,5 dl fløde
200 g sukker
60 g smør
1 spsk knust flagesalt

Hæld fløden i en gryde og varm den op
Når fløden er varm, stilles gryden til side

Hæld sukkeret i en tykbundet gryde smelt det på middel varme
Når sukkermassen er blevet gylden, tilsættes fløden og der skrues ned på lav varme

Karamelmassen begynder nu at blive fast så der skal røres godt klumper den skal der nok smelte bare bliv ved at røre
Skær smørret i tern og kom det i karamelmassen. Rør rundt indtil smørret er helt smeltet og fordelt i karamellen

Knus saltflagerne og rør dem ind i karamellen
I en skål og lad den køle helt ned.

Skulle du have noget i overskud kan net nemt gemmes på et patentglas.

lagkage

Flødebolleskum

120 g Glukosesirup
240 g Sukker
80 g Vand
145 g Æggehvider
40 g Sukker
2 tsk. Vaniljepasta

I en tykbundet gryde kommes sukker (de 240 g.), glukosesirup og vand. TIP: vej vandet af i et glas ved siden af gryden,Lad massen simre op til 118ºC

Hviderne piskes til en skum, når de begynder at skumme kommer du de 30 g sukker i. Hviderne skal piskes helt stive i ca. 2-3 min.

Tag sukker massen af varmen når den er 118ºC. Nu hældes sukker massen i, i en tynd stråle. Mens du pisker på højeste hastighed Tilsæt vaniljepastaen.

Nu skal der piskes! Pisk i ca. 10-15 min. til massen er godt luftig, let afkølet. Piskes der for lidt, vil skummen ryge af bundene,

Når skummen er pisket færdig kommes den på en stor sprøjtepose med den tyl du bedst kan lide til dine flødeboller

Sprøjt nu dine flødeboller op på den bund du ønsker jeg bruger bagt marcipan og lad dem stå og tørre en lille time inden du fylder dem med saltkaramel med en fyldetyl

Nu de klar til at blive dyppet i den chokolade du bedst kan lide.