Kagekrukken hjemmeside banner
Kagekrukken logo

Lagkage med chokolade og jordbærmousse

bage ikon

Middel

Bunde

18 cm springform beklædt med bagepapir
3 æg
125 g flormelis
60 g mel
70 g karto

Tænd ovnen på 175 grader

Pisk æg og flormelis hvidt og luftigt

Bland alle de andre tørre ingredienser sammen

Når æg og flormelis er pisket sigtes de blandet tørvarer ned i og

det vendes sammen med en dej skraber.

Kom dejen i springformen og bag i 40-45 min midt i ovnen.

Jordbærmousse

3 blade husblas
1 vaniljestang
50 g sukker
200 g jordbærpuré
3 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret så kornene bliver skilt ad, kom vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frugt pure. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen.

Klem husblassen fri for vand, og rør den i den varme pure blanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle ned til ca 30 grader

Pisk fløden til skum.

Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt puréen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.

Chokolademousse

3 blade husblas
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade 70%
2 spsk flormelis

Læg husblas i blødning koldt vand

Kom chokolade og flormelis op i en skål

Varm 1 dl fløde op til kogepunktet og smelt husblassen heri og hæld det straks over chokoladen så den smelter

Pisk de 2 sidste dl piskefløde til en let skum og vend chokolade blandingen i.

lagkage

Italiens marengs smørcreme

5 æggehvider
75 g sukker
70 ml vand
225 g sukker
500g smør
2 spsk vanilje pasta

Æggehvider piskes stive med de 75 g sukker
Det tager et par minutter.

Imens koges de 225 g sukker og 70 ml vand op til 120 grader

Sukkermassen hældes i en tynd stråle i ægge hviderne mens der piskes på høj hastighed Pisk til massen er afkølet ca 10-15 min

Tilsæt smøret lidt ad gangen og pisk yderligere 5 min
Nu tilsættes den ønskede smag jeg har brugt vanilje pasta og farve
Obs hvis massen skiller så bare bliv ved at pisk så skal den nok samle sig.

Samling

kagering med kageplast

Læg først en bund i pensel evt med lidt jordbær saft,
Kom chokolademoussen i og læg en bund mere, pensel igen med saft og kom jordbærmoussen på og læg top bunden på.

Sæt kagen på køl ind til mousserne har sat sig
Nu han den smøres op med IMBC og pyntes som du har lyst

God bagelyst kagekrukken